L&S GLASSERVICE

Diensten
en glas

Glaszetten

Reparaties

Benieuwd naar waar wij als glaszetters u mee van dienst kunnen zijn?

Naast het vervangen en plaatsen van een nieuw raam, staan wij ook voor u klaar als het gaat om reparaties en schades.

Wij adviseren u graag over de diverse mogelijkheden en de diverse soorten glas.

Natuurlijk staan onze glaszetters ook voor u klaar voor het vervangen en plaatsen van een nieuw raam.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en de geschikte glassoorten? Onze medewerkers staan voor u klaar!

Wat doen wij?

Vervangen en plaatsen van nieuw glas.

Geven van professioneel en deskundig advies.

Vakkundige reparatie van glasschade.

Ruim aanbod en maatwerk.

030 212 0472

d940d7b8-c319-4dab-91e1-359a75920be4

Extra service

Als u door ons u woning laat voorzien van HR++ glas zal enkele dagen na de oplevering van de woning het glas gereinigd worden. Deze service zal u worden aangeboden door JJ Cleaning.

L&S is hiermee een samenwerkingsverband aangegaan om ook na het plaatsen van het glas u de extra service te bieden. Natuurlijk kunt u altijd zelf een vervolg abonnement en/of een herhaal afspraak maken met JJ Cleaning.

Welke soorten glas kunnen wij leveren?

Draadglas

Draadglas is een soort veiligheidsglas. Draadglas is een glassoort met in het glas, als wapening, metalen draden in een meestal vierkant rasterpatroon. Het gaaswerk houdt bij breuk van de ruit de glasscherven bijeen. Hierdoor heb je weinig tot geen rommel mocht de ruit stuk gaan.

Zonwerend glas

Dit soort glas is voorzien van een speciale coating. Hierdoor kan zonwerend glas tot wel 60% minder warmte doorlaten ten opzichte van standaard dubbel glas. Het is gelukkig wel lichtdoorlatend.

Brandwerend glas

Brandwerend glas is een speciaal gehard glas met een speciale tussenlaag. Wanneer er brand uit breekt, breekt het glas en de tussenlaag schuimt automatisch op.  Hierdoor vermindert de temperatuur en de warmtestraling en vormt het een tijdelijke barriere tegen vuur en rook.

Floatglas

Floatglas is een andere benaming voor enkel glas en is in verschillende diktes en uitvoeringen leverbaar. Floatglas vormt de basis voor de meeste soorten glas zoals o.a. gelaagd glas of dubbel glas. 

Doordat floatglas geen hardingsproces heeft doorgemaakt, breekt het glas in scherpe scherven. Ga er dus voorzichtig mee om! De dikte van het glas kan verschillen van 2mm tot en met 25mm.

Floatglas is in diverse varianten leverbaar denk hierbij aan; helder-, mat-, figuur- of gekleurd glas.

Veiligheids glas

Veiligheidsglas is gemaakt van zeer sterk materiaal. Het glas is opgebouwd uit meerdere lagen met daartussen een soort kunststof. 

Doordat dit glas op een speciale manier is opgebouwd is het vele malen sterker dan normaal glas. Dit soort glas werkt dus ook inbraakwerend.

Veel inbraken vinden plaats door een gat in een raam te forceren; met dit soort beveiligingsglas wordt het de inbrekers een stuk moeilijker gemaakt.

Isolatie glas

Isolatieglas is een heel breed begrip. Onder isolatieglas vallen alle soorten glas die voor een betere isolatie zorgen dan enkel glas. Dit type glas bestaat in de meeste gevallen uit meerdere lagen glas waar tussen in een speciaal gas is verwerkt.

Dit glas kan bestaan uit 2 of zelfs uit 3 lagen glas, het zogenoemde triple glas

Geluidswerend glas

Een andere vorm van beglazing is geluidswerend glas, ook wel akoestisch glas genoemd. Dit soort glas wordt vaak gekozen in lawaaierige omgevingen zoals o.a. drukke steden, woningen die grenzen aan een drukke weg of op plaatsen waar veel bedrijvigheid heerst.

In geluidswerend glas zit ten opzichte van andere soorten glas geen gas, maar een geluiddempende folie verwerkt tussen de verschillende lagen. 

Gehard glas

Gehard glas valt onder de catergorie veiligheidsglas. Gehard glas heeft een speciale behandeling ondergaan waardoor dit soort vijf keer harder is dan normaal glas. Dit soort glas wordt verhit tot 600 graden en daarna heel snel afgekoeld.

Glas in lood

L&S Glasservice is gespecialiseerd in het monteren en repareren van glas in lood. Glas in lood is een vensterraam bestaande uit stukken gekleurd glas, gevat in een loodlijst. Glas in lood komt op dit moment vooral nog veel voor in diverse kerken en oude herenhuizen. 

Neem vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Voorzetramen

Een voorzetraam is een speciaal venster (glas of plexiglas) dat voor of achter een bestaand raam geplaatst wordt. Het is een goed alternatief wanneer het plaatsen van bijvoorbeeld dubbel glas niet mogelijk is. Door het plaatsen van een voorzetraam ontstaat er een luchtspouw tussen de twee glasramen, die als alternatief kan dienen voor dubbel glas. Op deze manier kan het toch goed worden geïsoleerd en gaat er minder warmte verloren. 

Neem vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden.

L&S Glasservice

CONTACT&
Gegevens

Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag direct advies aan een van onze specialisten.

Contactgegevens